Wettelijke indexering Alimentatie per 1 januari 2018

Met ingang van 1 januari 2018 zal de wettelijke indexeringspercentage 1,5% bedragen. Dit betekent dat u als alimentatieplichtige zelf het alimentatiebedrag dient te verhogen met 1,5%.

Als alimentatiegerechtigde dient u ook goed in de gaten te houden of de wettelijke indexering met ingang van 1 januari 2018 wordt toegepast.

Op de website van het LBIO kunt u voor u zelf narekenen welk bedrag u per 1 januari 2018 dient te voldoen/te ontvangen.

Villa Pinedo

Minderjarige kinderen die in een echtscheidingsprocedure betrokken zijn vinden het niet altijd makkelijk om hier over te praten terwijl dit voor hen juist belangrijk is om de scheiding te verwerken. Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen te horen dat hun ouders van elkaar gaan scheiden.

Er is nu een website gelanceerd waarbij kinderen met andere kinderen- die ook in een echtscheiding situatie zitten- kunnen delen hoe zij zich voelen en hoe zij over de scheiding van hun ouders denken. Het is bedoeld om kinderen hun ervaringen te laten delen en hier van te leren en ook om elkaar te steunen tijdens een moeilijke periode.
Villa Pinedo is in september 2016 gestart met een nieuwe campagne waaronder een open brief van kinderen van gescheiden ouders aan de ouders. De inhoud van deze brief kunt u via onderstaande link openen:

http://www.villapinedo.nl/brief/

Wij raden kinderen en ouders van harte aan om deze website te bekijken, voor ouders is er een speciale gedeelte voor volwassenen. Hier leren ouders bijvoorbeeld op welke wijze zij beter kunnen inspelen op de behoeftes van hun kind/kinderen tijdens en na de scheiding.